"Анонимните" удариха турски правителствени сайтове

Хакери от групата „Анонимните“ атакуваха няколко турски правителствени сайта, показвайки по този начин подкрепата си за демонстрантите, искащи оставката на министър-председателя Реджеп Тайип Ердоган и на кабинета му, предаде ИТАР-ТАСС.

В съобщението се посочва, че в неделя са атакувани сайтове на турските държавни ведомства, в това число сайта на Министерството на вътрешните работи на Турция, както и официалния сайт на министър-председателя Реджеп Тайип Ердоган.

Уебсайтовете и до този момент са недостъпни.

В същото време върховният представител на ЕС за външната политика Катрин Аштън осъди полицейското насилие в Турция, докато антиправителствените протести в десетки градове на страната навлязоха в четвъртия си ден, предаде АФП. В изявление тя посочва, че „изразява дълбока загриженост от насилието в Истанбул и някои други градове на Турция, и съжалява за непропорционалната употреба на сила от служителите на турската полиция”. Аштън пожелава на всички пострадали „бързо възстановяване”.

Призовавайки за сдържаност и от двете страни и за прекратяване на насилието, Аштън допълва: „Диалогът трябва да бъде подновен, за намирането на мирно решение на този проблем”.

Правителството на Турция е изправено пред растящ натиск, след като гневни демонстранти влязоха в сблъсъци с полицията за трета поредна нощ в неделя, част от повсеместната вълна на протести.

Великобритания, Франция и САЩ вече призоваха правителството към сдържаност.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини